Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Kritiserad valfrihet här för att stanna

Trots patientkritik är en majoritet av politikerna för att behålla LOV inom psykiatrin. ”Om patienter känner sig osäkra kanske vi behöver se över hur vi informerar”, säger ansvarigt regionråd Karin Sundin (S).  
Trots patientkritik är en majoritet av politikerna för att behålla LOV inom psykiatrin. ”Om patienter känner sig osäkra kanske vi behöver se över hur vi informerar”, säger ansvarigt regionråd Karin Sundin (S).  Bild: Bild: Cleis Nordfjell/SvD/tt

ETC Örebro.

Trots kritik från patienter mot valfrihet inom psykiatrin, vill både oppositionen och den styrande majoriteten att LOV ska finnas kvar. ”Vi ska fortsätta att köpa in vård från andra aktörer när vi ser att det är motiverat”, säger Karin Sundin (S) regionråd i Örebro län.

I ETC Örebro #43 kritiserade patienter LOV inom psykiatrin. I korthet innebär lagen om valfrihetssystem, LOV, att patienter som har bedömts att vara i behov av psykoterapi, själva får ansvara för att välja behandlare och behandlingsmetod. Patienter som ETC Örebro har pratat med uppger att de inte har fått tillräcklig hjälp för att kunna välja rätt terapeut.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00