Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Kontroversiella prästen kan bli Göteborgs biskop

”Att jag fått så pass stort stöd i nomineringsvalet visar att det uppenbarligen finns de som stödjer min teleologi, för det är ju ingen hemlighet vad jag tycker”, säger prästkandidaten Erik Johansson.
”Att jag fått så pass stort stöd i nomineringsvalet visar att det uppenbarligen finns de som stödjer min teleologi, för det är ju ingen hemlighet vad jag tycker”, säger prästkandidaten Erik Johansson. Bild: Foto: Lucas De Vivo

ETC Göteborg

Göteborgs stift ska välja ny biskop. Bland de sju kandidaterna finns den konservativa prästen Erik Johansson. Oroliga röster höjs nu om att hans syn på homosexualitet kan komma att bli ett hinder för homosexuella präster. – Det är ingen hemlighet att jag kommer vara mer ifrågasättande mot personer som lever i homosexuella relationer än vad man är i andra stift, säger han när ETC Göteborg träffar honom.

Göteborgs stift är just nu mitt uppe i valet av ny biskop. Ett nomineringsval, där de 1 250 röstberättigade kyrkoanställda fick rösta på sin favorit, har hållits. Sju kandidater fick över fem procent och gick därför vidare till huvudvalet. På onsdag eftermiddag kommer det slutgiltiga valresultatet att publiceras.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln