Inrikes.

2018-09-11 15:00
Puffetikett
Dagens ETC

Kastade ut AFS – nu kärleksbombas persiska restaurangen

Shahrzads restaurangägare avbokade högerextrema AFS valvaka i sista stund. Partiet försökte hämnas med ett hatdrev – men effekten blev den motsatta.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

SD-avhopparna i Alternativ för Sverige har i valrörelsen hetsat mot muslimer och hotat med att skicka hem invandrare som bott i landet i decennier.

Efter utspelen vill få förknippas med partiet, och de hade svårt att hitta en lokal till söndagens valvaka. Till slut lyckades de boka den persiska restaurangen Shahrzad i Stockholm, men på söndagseftermiddagen ändrade sig ägaren.


Det är allvar nu. Ge ett bidrag till ETC Stödfond för att säkra utgivningen av Sveriges enda rödgröna dagstidning. Använd ETC Varuhuset eller:
Swisha: 123 508 754 9
BG: 5372-9141  


Partiets ledning gick direkt ut med ett upprört inlägg i sociala medier: ”SKANDAL! Med några få timmars varsel blir Alternativ för Sveriges stora valvaka för 200 inbjudna gäster avbokad av restaurangen”. Därefter la AFS ut Shahrzads telefonnummer och mejladress med en uppmaning till sina följare att kontakta ”restaurangen och berätta vad du tycker om deras agerande”.

Men det blev ingen hatstorm. Istället har det i sociala medier nu börjat strömma in glada tillrop och hyllningar av restaurangens agerande.

Vill inte kommentera händelsen

I ett inlägg på Facebook skriver Zaki att restaurangen har ”Så god persisk mat att till och med nazister vill äta där”.

Signaturen Konventionen twittrar: ”Segraren i det här valet är Shahrzad, persisk restaurang” och i ett Facebookinlägg skriver Elisabeth: ”Ni gjorde helt rätt! Att man som nazist har mage att boka en träff på en persisk restaurang är bara för mycket!”.

Shahrzads ägare vill inte kommentera händelsen men till DN säger hen att: ”15 journalister har hört av sig. Ni får återkomma om några dagar”.

Enligt tidningen lyckades AfS ändå hålla sin valvaka på en restaurang i Bromma. Partiet nådde ett väljarstöd på 0,28 procent i valet, enligt SVT.