Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Julen blir allt grönare

Under sommaren var det långa köer in till Elsa Lansings och Johannes Forsséns Green Room.
Under sommaren var det långa köer in till Elsa Lansings och Johannes Forsséns Green Room. Bild: Bild: Christian Egefur

ETC Göteborg

Trots att det råder en enorm överkonsumtion av kött, så är den gröna kosten på stark frammarsch. Det har aldrig varit så lätt att få tag i god, vegetarisk mat som nu och allt fler restauranger satsar köttfritt i jul.

Trots att det råder en enorm överkonsumtion av kött, så är den gröna kosten på stark frammarsch. Det har aldrig varit så lätt att få tag i god, vegetarisk mat som nu och allt fler restauranger satsar köttfritt i jul.

Det svenska julbordet brukar vara en köttfest av sällan skådat slag. Syltor, korvar, köttbullar, revben, pastejer, skinka – ja, de flesta vet hur det brukar se ut. Men det finns alternativ för den som vill. 2014 är det inte längre något konstigt att välja grön mat, oavsett om man är vegetarian eller bara vill minska sin köttkonsumtion av hälso- eller miljöskäl.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln