Hoppa till innehållet

Hälsa

”Jag satt på golvet i en och en halv timme och grät”

Före skadan var Helena Zetterström idrottslärare. Ändå har hon fått höra att smärtan beror på att hon är otränad. Vid ett tillfälle sa en läkare att smärtan berodde på att hon hade en negativ livssyn. ”Det är så absurt, ingen skulle beskriva mig så.”
Före skadan var Helena Zetterström idrottslärare. Ändå har hon fått höra att smärtan beror på att hon är otränad. Vid ett tillfälle sa en läkare att smärtan berodde på att hon hade en negativ livssyn. ”Det är så absurt, ingen skulle beskriva mig så.” Bild: Bild: Privat

Dagens ETC.

En ovanlig förlossningsskada gör att Helena Zetterström lever med konstant smärta och behöver hjälp för att klara vardagen. Men hennes tuffaste kamp har varit den mot en vårdapparat som vägrat ta henne på allvar. – Skadan har varit tuff att ta, men det som varit värst är att jag blivit motarbetad och inte trodd, säger Helena Zetterström.

Från att ha varit en frisk, aktiv kvinna blev Helena Zetterström sängliggande och klarade inte att ta hand om sina barn utan hjälp. Någonting gick fel när hon födde sonen Matteo i augusti 2012, och de första veckorna hade Helena Zetterström så ont i ryggen att hon gick dubbelvikt av smärta.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser