Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Ingen ost är den andra lik

Ost i stora lass där varje sort är gjord med en så pass stor dos kärlek att Karin Strömberg till en början tyckte att det var svårt att slita sig ifrån dem.
Ost i stora lass där varje sort är gjord med en så pass stor dos kärlek att Karin Strömberg till en början tyckte att det var svårt att slita sig ifrån dem. Bild: Bild: Pia Gyllin

ETC Örebro.

Maten som korna äter, vädret, bakterier, syror och lagring påverkar resultatet när du gör ost. ”Det enda jag egentligen vet är att jag aldrig kan göra en exakt likadan ost igen”, säger Karin Strömberg Lundqvist, osttillverkare.

Vi är bortskämda med att besöka valfri matbutik och plocka den ost vi vill ha och som plånboken tilllåter. Prisskillnaderna är stora och ibland kan det vara lätt att glömma hur mycket jobb som ligger bakom framställandet av ett älskat pålägg. Karin Strömberg Lundqvist ägnar stor del av sitt liv åt att ysta ost och brinner för att få fram goda sorters ost.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00