INFO OM ETC.

2019-05-02 08:37
Puffetikett
Info om ETC

Hjälp oss rädda boken

Jo, det kan kanske låta som ett lite väl drastiskt utrop. Går det verkligen någon nöd på bokbranschen; böcker finns överallt och nya släpps konstant.

Tyvärr finns det idag ett hot mot alla radikala, politiska och utmanande böcker; just de böcker vi måste ha för att kunna föra ett levande demokratiskt samtal. Det hotet kallas för monopolisering, och pågår löpande och i allt snabbare takt.

För två år sen gick ETC och Leopard förlag samman och sen dess har vi jobbat intensivt för att skapa möjligheter för den fria boken.

Ja, det går. Vi kan nå ut med det medierna kallar ”smala böcker” till tusentals personer, men det är ett rejält fysiskt arbete. Det innebär otaliga möten, det innebär förhandlingar och det innebär massvis med lådor med böcker. Och det är kul! Kalla det gärna rörelse. Jag är övertygad att det är så det måste vara.

Med er hjälp har vi redan fått in ett imponerande stöd för att nå ut med giganten Barbara Ehrenreichs hyperaktuella bok "Att lura åldrandet".

Gensvaret via crowdfunding har varit fantastiskt, och vi hoppas på fortsatt stöd så att vi med din hjälp ska kunna välkomna Barbara Ehrenreich till Sverige i samband med Bokmässan i Göteborg i september.

Hur fungerar det?

Crowdfundingen är ett delägande i utgivningen, du ger ett stöd och och får tillbaka med ränta när boken nått sitt mål. Ja, det finns alltid en risk, alla böcker klarar inte målet, men poängen är att vi tillsammans skapar möjlighet att göra en bok bred och stor.

Vi måste bygga ett alternativ.

Jag hoppas du vill vara med och rädda boken.

Här anmäler du dig för att vara med

Relaterade artiklar