Dagens ETC
Efter ett år med lugnare prisökningar har det nu blivit dyrare att äta igen. Klimatkrisen, kriget i Ukraina och pendlande valutor påverkar priset i olika delar av kedjan från producent till konsument.
Men enligt tankesmedjan Arena idés chefsekonom Elinor Odeberg finns en annan variabel i ekvationen. Ockerpriser.
– Företagen har ett nytt prissättningsbeteende. Man för över kostnadsökningarna på konsumenterna, säger hon till Dagens ETC.
Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 29 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Text
Detta kanske också intresserar dig
HGF: Privata hyresvärdar ökar vinsterna – hyresgästerna får ta smällen
Rädda Barnen: Stora risker med skola för 13-åringar i fängelse
Thand Ringqvist i styrelsen för techbolag: ”Intressekonflikter”
Magdalena Andersson välkomnar nya C-ledaren
Elisabeth Thand Ringqvist föreslås till ny C-ledare