Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Hemgården på 2000-talet

Anna el Yafi är projektledare för Studio Ung och Rosa Stationen Telefonplan och hennes kollega Marit Eriksson ansvarar för lokaluthyrning och leder den populära Alla-kan-sjunga-kören.
Anna el Yafi är projektledare för Studio Ung och Rosa Stationen Telefonplan och hennes kollega Marit Eriksson ansvarar för lokaluthyrning och leder den populära Alla-kan-sjunga-kören. Bild: Bild: Clara Lee Lundberg

ETC Stockholm.

Midsommargården är en av Stockholms sex hemgårdar och utgör tillsammans med Biocafé Tellus och Konstfack en viktig del av kulturutbudet i stadsdelen Hägersten-Liljeholmen. ETC Stockholm tog tunnelbanan till Telefonplan för att ta reda på hur en samtida hemgård ser ut.

Eftermiddagsmörkret har sänkt sig över Telefonplan och regnet hänger i luften när vi korsar det lilla torget som för tillfället mest ser ut som stor byggarbetsplats. I det två våning höga tegelhuset från 40-talet, inklämt mellan Hemköp och biblioteket, ligger Midsommargården. Det är onsdag eftermiddag och det betyder att Studio Ung huserar i källaren. På dagens schema står streetdance, och under fikapausen träffar vi projektledaren Anna el Yafi tillsammans med några av de ungdomar som deltar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser