Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Här värmer solidariteten

”Om de vi väljer inte klarar av att leverera vad vi behöver får vi organisera oss och gå ihop och lösa det själva”, säger Johanna Nilsson från Solidaritetscentret.
”Om de vi väljer inte klarar av att leverera vad vi behöver får vi organisera oss och gå ihop och lösa det själva”, säger Johanna Nilsson från Solidaritetscentret. Bild: Bilder: Volodya Vagner

ETC Malmö.

Medan politiken debatterar långsiktiga lösningar på hemlöshets-problematiken försöker ideella aktörer hjälpa så gott de kan i dagsläget. Kulturhuset Kontrapunkt lanserade den 1 december sin sociala verksamhetssatsning ”Solidaritet värmer”. På ett solidaritetscenter och en värmestuga erbjuds mat, kläder och trygghet för alla behövande.

– Vi har ju ett par timmar kvar att ordna allt detta, säger Johanna Nilsson lite generad, och pekar på några kartonger som står på golvet i gratisaffären, när ETC Malmö var på besök i fredags förra veckan.

Ursäkten känns egentligen lite omotiverad, med tanke på de välorganiserade hyllorna, fyllda av vinterkläder, som hon är omgiven av. I matbanken, precis intill, håller några volontärer på att ställa i ordning lådor med donerade matvaror. I lokalens korridorer har det inrättats fållor som ska hålla ordning i kön, när de behövande börjar trilla in senare på kvällen. Det syns att det inte är första gången Kontrapunkt, ett socialt center på Norra Grängesbergsgatan, anordnar social verksamhet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser