Inrikes.

2017-09-13 09:08
NMR / Mikael Wahlberg / Mikael Johansson. Bild: Ulf Palm/TT
NMR / Mikael Wahlberg / Mikael Johansson.

Här är M-politikerna som handlat i nazisternas affär

Det finns flera moderata politiker som är intresserade av Nordfront. Dagens ETC har kartlagt vilka böcker de beställt och vilka kommenterar de skrivit.

I granskningen har Dagens ETC hittat en beställning på boken ”Germany speaks” skriven av Hitlers utrikesminister Joachim von Ribbentrop. Beställare är moderaten Mikael Johansson, ledamot i Askersunds kommunfullmäktige.

– Jag sympatiserar inte med Nordiska motståndsrörelsen. En av mina bästa kompisar är från Indien och jag är gift med en thailändska. Som frimurare skulle jag inte vara så populär i de där kretsarna. Men jag har rätt att läsa vad jag vill, säger Mikael Johansson.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Det är inget vi ifrågasätter. Men Ribbentrop-boken finns på både Bokus och på Amazon och till halva priset på Adlibris. Hur kommer det sig att du handlar just på Nordfront?

– Det vet jag inte. När jag läser historia så hittar jag referenser till böcker och sedan googlar jag.

Beställde rasistisk litteratur

En annan moderatpolitiker, Mikael Wahlberg, satt i styrelsen för Moderaterna i Sundbyberg och var ledamot i grundskole- och gymnasienämnden under tre år. När han kandiderade för M i valet 2014 önskade han ”fortsatt förtroende för att ge våra barn i Sundbyberg en skola i världsklass”.

Samtidigt som han representerade Moderaterna i stadsmiljö- och tekniska nämnden ägnade han kvällarna åt att beställa litteratur med titlar som ”The complete history of the white race” och ”Ras – den avgörande frågan”. Han har också skrivit mängder av hatfulla kommentarer om judar i Nordfronts kommentarsfält:

”Det som oroar mig lite är SD:s framtoning mot just muslimer, det kan skapa mer meningsskiljaktigheter ... Viktigare att peka på den riktiga fienden och det är sionisterna!” skriver dåvarande M-politikern i ett inlägg från 6 september 2015.

Varnar för rasblandning

När Nordfront publicerade en artikel om Jacob Wallenbergs åsikter om flyktingkrisen skrev Mikael Wahlberg i kommentarfältet: ”Är inte ett dugg förvånad att Wallenberg är för massinvandring, han vill tvätta ut oss så han sedan lättare kan styra en utblandad befolkning med massa konstiga ideal om homosexualitet och feminism. Medan de själva värnar starkt för sina gener.”

Fotnot: Dagens ETC har sökt Mikael Wahlberg för en kommentar.

Fler artiklar i serien

KD-politiker handlade hos nazistgruppen: ”Kommer beställa mer”

Här är SD-politikerna som stöttat nazistgruppen NMR

SD-topp medlem i nazistgrupp: "En god sak"

Hackarattacken

Någon gång i juni månad lyckades en hackargrupp som kallar sig No front friday ta sig in i på Nordiska motståndsrörelsens server.
Detta sprider hackarna på nätet:

Nordfront förlags orderregister innehållandes namn, mejladress, postadress samt orderns innehåll.

Inlägg från NMR:s interna forum.

IP-nummer samt mejladresser kopplade till tusentals läsarkommentarer till Nordfronts artiklar.

Tusentals Nordfrontanvändares mejladresser och lösenord.

Nordfront.se

Är en hemsida som drivs av NMR och är rörelsens skyltfönster utåt. Där publiceras propagandatexter i form av kraftigt vinklade nyhetstexter. På Nordfront finns också en webbshop som säljer propagandamaterial, nazistisk litteratur och kläder.