Hoppa till innehållet

Minuten

Framtidens mat – insekter och odlat kött

Bild: Bild: TT

Dagens ETC

Framtidens mat sägs inte bara handla om smak. Allt fler kräver dessutom att industrin lever upp till kraven på att maten ska vara nyttig såväl som klimatsmart. I dag diskuteras framtidens matindustri på Foodtech 2018-konferensen i Örebro. Dagens ETC ger dig en snabbguide till vad debatten handlar om.

Hälsoaspekten allt viktigare

Medvetenheten om sambandet mellan hälsa och och kost växer, vilket ställer ökade krav på matindustrin att leverera mat som är bra för folkhälsan. Det spås till exempel att den digitala tekniken kommer att resultera i större möjligheter till skräddarsydda dieter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln