Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Grannkommunerna som är bäst och sämst

Bild: Ylva Oldberg / TT

ETC Göteborg

I Lerum är 40 procent av skolluncherna ekologiska, men i Partille och Kungälv är andelen betydligt lägre. – Jag är förvånad över att politikerna inte driver frågan om ekologisk skolmat hårdare, säger Maria Mattson som är kostchef i Partille kommun.

Ett av målen i regeringens livsmedelsstrategi är att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska bestå av ekologiska produkter år 2030. Flera av Göteborgs kranskommuner är på god väg mot målet medan andra har en lång väg kvar. En kommun som inte satsar så mycket på ekologiska livsmedel i skolan, vården och omsorgen är Partille där andelen just nu ligger på 23 procent.

– Här har den största diskussionen varit att skoleleverna inte serveras lättprodukter utan Bregott och röd mjölk. Jag upplever att politikerna är intresserade av mat men inte fokuserar på ekologiska produkter, säger Maria Mattson som är kostchef i Partille kommun.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln