Inrikes.

2014-11-26 09:49
Klittra. Det är folkets favorit till nytt ord för kvinnlig onani. Bild: Sandra Qvist
Klittra. Det är folkets favorit till nytt ord för kvinnlig onani.

Folkets favoritord för kvinnlig onani: klittra

Scrolla, selfa, gnugga? Nej, segrande ur striden om vad kvinnlig onani egentligen borde kallas blev ett annat ord: klittra. I alla fall om folket får bestämma.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Männen har sitt självklara runka, men när kvinnor onanerar finns inte ett lika självklart ord. Därför utlyste RFSU för några veckor sedan en tävling om att hitta på det ordet.

– Onani är generellt förknippat med män och det vill vi ändra på. Alla ska ha rätt till sin egen kropp. Onani är ett bra sätt att lära känna sin kropp och även kunna ha bättre sex med andra sedan, sa RFSU:s ordförande Kristina Ljungros när tävlingen lanserades.

Snart strömmade förslagen in. De sammanställdes sedan, och nu har besökare på RFSU:s hemsida fått rösta på ord som onna, snippra, scrolla, selfa, gnugga och klittra. Allra flest röster har klittra fått – 30 procent tycket att det är vad kvinnlig onani ska kallas. Näst flest röster har pulla fått med 16 procent, och därefter kommer runka med sju procent, och scrolla med sex procent av rösterna.

Men vilket onani-ord RFSU lanserar i slutändan är inte klart än. Nu kommer språkvetare och experter på RFSU diskutera de tre förslag som har fått flest röster och sedan fattas ett beslut på RFSU:s kongress nästa år. 

Här är folket favoritord:

  1. Klittra, med 30 procent av rösterna!
  2. Pulla, 16 procent
  3. Runka, 7 procent
  4. Scrolla, 6 procent
  5. Selfa, 5 procent