INFO OM ETC.

2016-11-29 09:00

ETC fyller 40 – välkommen till vår stora fest!

Andreas Gustavsson, chefredaktör på Dagens ETC, berättar mer om vad som händer på jubileumsfesten på Färgfabriken i Stockholm den 3 december.

Här köper du biljetter!

Vad kommer att hända på festen?

– Mycket! Det blir till att börja med samtal och föreläsningar och debatter. Sedan fortsätter vi med artister. Några av dem är hemliga. Men jag har extremt svårt att tro att de ska göra gästerna besvikna... Det blir en helkväll. För mig personligen är det en chans att få träffa alla läsare som hjälpt oss starta Dagens ETC och andra tidningar.

Planerar ni några överraskningar?

– Ja, egentligen ska jag väl inte säga för mycket om det, men den som lyssnar på Johan Ehrenbergs tal under festen kommer nog att få höra en hel del nyheter om ETC-projektet som kommer att förvåna. Sverige behöver fler medier som vågar stå emot främlingsfientlighet, som vågar kämpa för jämlikhet och jämställdhet. Så det tänker vi ordna. Men mer om det på festen.

Hur skiljer sig ETC idag från det som blev till för 40 år sedan?

– Idag är ETC väldigt, väldigt många saker. Men allt hänger ihop vad gäller värderingar. Vi brukar kalla det ETC-familjen. Klimatvänlig el. Rättvisemärkta smartphones. Radikala böcker. Ekologiskt nätvaruhus. Tidningar som starkt påverkar samhällsdebatten, både nationellt och lokalt. Allt det vill visa upp på festen.

Frågor och svar om festen

Varför har ni fest?

Du har nog hör det vid det här laget, men ETC fyller 40 år! Sedan passar Fria på att fylla 15 år. Det här måste firas. Genom att vi blickar både bakåt och framåt under en kväll tillsammans med dem som gjort den här resan möjlig. Det vill säga du.

Hur köper jag biljett?

Det är enkelt – här! Om du hellre vill lösa detta över telefon ringer du vår kundtjänst på 08-410 359 00.

Vilka tider gäller?

Dörrarna öppnar klockan 16.00. Sedan fortsätter vi tills dans­golvet töms (eller senast till klockan 03.00).

Finns det något att äta?

Absolut. Färgfabriken har härlig mat, och givetvis dryck.

Hittar jag min julklapp på festen?

Det gör du! Vi forslar dit böcker och allt annat du kan tänkas vilja slå in som paket. Alla som köper något får en fin tygkasse att bära med sig under kvällen. Böcker är tunga...

Hur tillgänglig ­är Färgfabriken?

Kollektivtrafik tar dig nästan ända fram. Sedan är lokalen anpassad för samtliga gäster, även för personer som har funktionshinder. Alla ska med!

Moa Svan gör comeback

Kvällens konferencier. Om du var på festen där Dagens ETC lanserades så vet du att Moa Svan styrde kvällen med fast hand – och bitande humor. Sedan dess har hon bland annat hunnit skriva bok om diskriminerad damfotboll.

6 x show!

Johan Ehrenberg. Klockan 18.30

Var med och grundade ETC och har denna höst rest Sverige runt i en Tesla för att sprida ordet om grön omställning och om hur mediemakten kan tvingas från borgerligheten. Tusentals har redan lyssnat. Och sjungit allsång!

Stefan Sundström. Klockan 20.00

En av Sveriges mest konsekventa artister. Dessutom sedan länge stadig krönikör i Dagens ETC. Dessutom landets mest innovative odlare av ekologiska tomater.

The Sugar Collective. Klockan 20.45

Som sagt, massiv sockerchock och inspirerande girl power. Bör alltså ej missas. Och det är givetvis inte förbjudet att dansa även nedanför scenen.

Love Antell. Klockan 21.00

Varje gång han tidigare spelat på ETC-fester har det blivit succé. Sedan gick han och blev folkkär genom Så mycket bättre. Men fortsatt samma mix av punk och pop, av slagord och reflektioner. Ryktas ha specialskrivit en sång om ETC!

Hemlig gäst. Klockan 21.30

Hemlig gäst. Klockan 22.00

Kvällen börjar med samtal och debatt!

Rum 1

16.20: Välkommen!

16.30-16.50: En tidning i varje stad – därför tror ETC på den lokala journalistiken.

17.00-17.20: Stockholm är inte Stureplan. Presentation av ETC Stockholm och intervju med krönikören John Arthur Ekebert.

17.30-17.50: Fria Tidningar är nya i ETC-familjen.

18.00-18.20: Allt är möjligt i Dagens ETC – Sveriges enda röda dagstidning för en grönare värld. Sex timmars arbetsdag? Varför inte!

Rum 2

16.30-16.50: ETC el/Egen el presenterar sin verksamhet – och låter dig träffa en person som gått med i rörelsen.

17.00-17.20: Så här gör du skillnad med en grön och rättvis smartphone. ETC Mobil berättar.

17.30-17.50: 10 enkla tips för att banta bort plasten. Kloka hem.

18.00-18.20: Sverige behöver radikala böcker. Bokförlaget ETC.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter