INFO OM ETC.

2017-08-30 13:11

ETC anordnar alternativ bokmässa i Göteborg

Nu är det bara en månad kvar tills ETC anordnar Bokmassan på Heden i Göteborg. Vi ställer några frågor till projektledaren Olav Fumarola Unsgaard.

Hur har arbetet gått?

—Litteratur och förlagssverige har verkligen svarat an på vårt arrangemang. I det program som släpps idag finns över 60 arrangemang inplanerade.

 Något speciellt som du vill rekommendera?

—Vi har lyckats samla många av landets skarpaste politiska röster. I samtal om dagsaktuella frågor som rasism, ekonomisk politik, populism och främlingsfientlighet. Men även samtal om regnbågsförlag, homonationalism och feministisk läsning av hästböcker. En bred internationell utblick blandat med svenska aktivistgrupper som Tillsammansskapet och Refugees Welcome. Och ett samtal om orgasm med Sandra Dahlén och Felicia Mulinari.

— Vi kommer fylla tältet med tidningar och böcker. Låga priser och schysst ekologisk fika. Kvällstid kommer vi ha ett musikprogram. Några riktiga toppbokningar. Personliga favoriter som MAG, Songs of Boda samt det oerhört coola radikala swingbandet Cats n’ Dinosaurs.

Tillsammans bildar detta en gratis litteratur- och musikfestival som på allvar kan konkurrera med de bästa landet har att erbjuda i den vägen. Alltihop sammansatt på mindre än 3 månader. Det om något visar på att ETC och Leopard förlag idag är ett alternativ att räkna med. På riktigt.