INFO OM ETC.

2020-09-11 13:18
Puffetikett
Info om ETC

En vecka senare – så mycket har vi samlat in

Det här är drömmen om att bygga en radikal dagstidning som på allvar börjar gnaga Dagens Nyheter och andra borgerliga morgontidningar i hälarna. 

Jag brukar inte direkt ha svårt att hitta orden. Men nu… Vad kan jag ens säga när prenumeranter, läsare och sympatisörer på bara en vecka pressar upp insamlingen till över 800 000 kronor – och samtidigt beställer fler än 150 prenumerationer. Det är faktiskt något alldeles oerhört. Vilken styrkedemonstration från alla er som bidragit. Och en påminnelse om att Dagens ETC inte görs av en liten men växande redaktion, utan av tusentals människor från hela Sverige. 

Det är vi som är Dagens ETC. 

Jag känner mig så ödmjuk inför detta. Vilken ansvar, vilka möjligheter.

Kanske räcker det att säga tack?

Med tillägget att varje krona kommer att gå till journalistiken.

Du som redan är prenumerant har redan sett förändringen på kultursidorna. Visst känns tidningen härlig när den är 32 sidor på fredagen? Jag tycker det. Vi får utrymme för längre personporträtt där aktuella författare och andra får utveckla sina resonemang. Vi får också plats att vara mer lekfulla. Det är viktigt. Vem gillar inte att skratta?

Nästa vecka kommer du som prenumerant också dessutom stifta bekantskap med vår satsning på ojämlikhetsreporter. Många av er har redan läst Eigil Söderins granskningar. Jösses, det som nu börjar ta form ur hans tangentbord… Jag tror att vi med detta under kommande månader kommer att kunna styra om debatten, som just nu skyndar förbi ojämlikhet och går direkt till invandring. Så kan vi inte ha det.

Insamlingens syfte är att göra Dagens ETC dubbelt så stark, dubbelt så bra. 

Till sist handlar det ju om att vi vill förändra. 

Annars ska man inte ge ut en tidning.

Själv har jag fått en förfrågan från ett av världens absolut största medier om att berätta hur Dagens ETC gjorde sig kvitt fossila annonser. Detta efter att deras anställda efterlyst att något ska hända, måste hända. Som sagt, förändra. Inspirera. Förflytta gränsen för vad som är möjligt.

All förståelse för om du inte har möjlighet att bidra till insamlingen, men om du har det gäller:

Ge ett engångsbelopp
Ge en peng varje månad
Ge bort eller ta själv (rabatterade) prenumerationer

För mig passar månadsgivare bäst, så det har jag valt. Ja, jag donerar till insamlingen. Annars skulle jag inte kunna fråga dig med gott samvete. 

Det här är drömmen om att bygga en radikal dagstidning som på allvar börjar gnaga Dagens Nyheter och andra borgerliga morgontidningar i hälarna. Når vi dit? 10 miljoner kronor, 20 000 prenumeranter. Ingen aning. Men jag är hoppfull. Och att vi – hundratals har engagerat sig – försöker är bara det fantastiskt.