Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Elcykeln slår igenom som arbetsfordon

”Det kostar en del att köpa en elcykel. Det kan därför vara en investering som många drar sig för om de inte först har fått prova hur det känns”, säger Olof Rabe, projektsamordnare på gatukontoret i Malmö.
”Det kostar en del att köpa en elcykel. Det kan därför vara en investering som många drar sig för om de inte först har fått prova hur det känns”, säger Olof Rabe, projektsamordnare på gatukontoret i Malmö. Bild: Bild: Jenny Wickberg

ETC Malmö.

En tyst revolution pågår sedan flera år i de skånska kommunerna. Den förändring som kommit på snabba och lättrullande hjul är elcykeln, som har gjort sitt intåg som arbetsfordon för allt fler. Flera kommuner lånar dessutom ut elcyklar till allmänheten. I takt med att elcyklisterna blir allt fler så ställs nu nya och högre krav på bra cykelbanor.

I Malmö stad finns en pool med elcyklar som anställda kan använda i tjänsten. Där pågår dessutom sedan fyra år en utlåningsverksamhet, där invånare erbjuds ett gratis lån av en elcykel under åtta månader, för att kunna prova hur det känns. Erbjudandet har slagit så väl ut att verksamheten har utvecklats.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Första månaden: 68 procent rabatt

Från

Läs en hel månad med superrabatt. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln