Inrikes.

2017-09-13 13:13
Mattias Falk. Bild: Arkiv / Pontus Lundahl/TT
Mattias Falk.

Efter nazistavslöjandet – nu avgår KD-politikern

Dagens ETC:s granskning visade att Mattias Falk (KD) beställt nazistiskt propagandamaterial. Nu avgår han från alla politiska uppdrag och lämnar partiet.

I morse publicerades artikeln om den kristdemokratiska politikerns nazistkopplingar. Granskningen visar att Mattias Falk, ledamot i byggnadsnämnden i Kils kommun, har beställt nazistiska böcker och propagandamaterial från Nordiska motståndsrörelsen.

Vid lunchtid på onsdagen meddelade Kjell Arne Ottosson, KD:s distriktordförande i Värmland, att Mattias Falk lämnar sina uppdrag.

– Vi har varit i kontakt med medlem och informerat honom om att hans agerande är helt oförenligt med att vara företrädare för vårt parti. Han kommer lämna partiet och alla uppdrag, säger han.

Länkade till Nordfront

Så sent som den 20 maj i år delade Mattias Falk länkar till nazistiska Nordfront i sociala medier. Han har uppmanar sina vänner att lyssna på podcasten Ingrid och Conrad som bland annat öppnat för att samarbeta med NMR, och där Daniel ”Conrad” Frändelöv avslutat en av sina livesändningar med ”sieg heil”.

Har ingen inom Kristdemokraterna reagerat på att Mattias Falk under lång tid delat högerextrema länkar i sociala medier?

– Det är inget som har kommit till min kännedom. Jag är inte vän med honom på Facebook, säger Kjell Arne Ottosson.

Kommer ni vidta några åtgärder för att förhindra att något liknande händer igen?

– Nej, när han nu har avgått är saken utagerad.