Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Efter JO:s granskning – nu utlovas förbättringar på förvaret i Kållered

Det var för ett år sedan, 22–23 februari, som Justitieombudsmannen, JO, genomförde sin inspektion på förvaret i Kållered. JO konstaterade bland annat brister i den fysiska miljön.
Det var för ett år sedan, 22–23 februari, som Justitieombudsmannen, JO, genomförde sin inspektion på förvaret i Kållered. JO konstaterade bland annat brister i den fysiska miljön. Bild: Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

ETC Göteborg.

Brister på förvaret i Kållered ska rättas till, skriver Migrationsverket i ett svar på den inspektion som Justitieombudsmannen genomförde för ett år sedan.

Den 22–23 februari förra året, alltså för ganska exakt ett år sedan, genomförde Justitieombudsmannen, JO, en så kallad Ocpat-inspektion på Migrationsverkets förvarsenhet i Kållered. JO riktade efteråt kritik mot Migrationsverket, både när det gäller den fysiska miljön och skriftliga beslut. Rummet som används för avskiljanden på förvaret är ett ombyggt förråd – där kan personer som exempelvis är aggressiva placeras under en kortare tid. Men det rummet var också bristfälligt när JO var på plats. Bland annat var det svårt för personalen att se in i rummet, skriver JO i sin rapport.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00