Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Dyrt med cannabis på recept

”Har man rätt diagnos, tycker jag att fler skulle ha den här medicinen. För jag tror att medicinsk ­cannabis påverkar kroppen mycket mindre än många andra mer vanliga mediciner”, säger Hasse Arvidsson.
”Har man rätt diagnos, tycker jag att fler skulle ha den här medicinen. För jag tror att medicinsk ­cannabis påverkar kroppen mycket mindre än många andra mer vanliga mediciner”, säger Hasse Arvidsson. Bild: Bild: Mirja Mattsson

ETC Örebro.

Patienter som har MS eller som har svåra nervsmärtor kan få medicinen Sativex utskriven. Det är en munhålesprej som innehåller cannabis. Men medicinen är dyr och ingår inte i högkostnadsskyddet ”Det är katastrof. Det kostar 4 700 kronor för två månader”, säger Hasse Arvidsson i Örebro, som är en av dem som har blivit av med sin smärta genom medicinen.

För örebroarna är Hasse Arvidsson kanske mest känd som gatuterapeuten som hjälper personer som lever med ett missbruk. Under de senaste åren har han varit inblandad i flera kontroversiella händelser. Till exempel har han haft ett eget sprututbytesprogram i sin husvagn och han har delat ut medicinen naloxon, som är ett botemedel mot akut överdos, till missbrukare.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00