Inrikes.

2017-05-08 14:31

Dollarstore-vd:ns nya mejlattack: ”Ni är pk-fascister”

Peter Ahlberg, vd för Dollarstore, går nu till attack mot Dagens ETC efter avslöjandet om hans jämställdhetshån och misshandelsdom.
– Vad ni än gör, så kan ni fara och flyga, säger han i ett mejl där han också föreslår en studieresa till Nordkorea.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Beställ senast söndag 24 okt så får du en hel månad för bara 39 kr.

Betala per år

Från

1500 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per år. Avsluta när du vill.

Förra veckan avslöjade Dagens ETC att Dollarstores vd Peter Ahlberg hånat jämställdhet i ett internt brev till sina medarbetare. Han skrev bland annat att han gärna blir kallad mansgris och att dödsdom väntar män som smiter från disken. Vi kunde också berätta att Ahlberg 2011 dömdes för misshandel efter att ha slagit ner en provanställd i dennes hem.

Nu går han till motattack i ett långt mejl till Dagens ETC och flera andra medier. Ahlberg skriver bland annat att han ska chartra ett plan så att de journalister som rapporterat om honom kan få åka till Nordkorea.

”Planet är redan fullbokat av den trångsynta radikala yttersta rödsprängda journalistkåren som förespråkar rättning i leden med plakatet "Pk Fascism ska i Sverige råda" (sic). Längst fram i Kommunist-class (även om de nu inte skulle erkänna att de förespråkar Lenins teser) ska eliten få sitta bekvämt.”, skriver Ahlberg.

Han fortsätter:

”Dessa betydande passagerare ska få möjligheten att krama om Kim Jong II. På samtals-agendan bör följande frågor behandlas med största prioritet:

1. Fackliga Rättigheter, kollektivavtal m.m

2. Jämställdhetsfrågor. Kvinnors lika rätt. Ta inte upp "hen". Han skulle aldrig förstå.

3. Feministiska frågor.

Om ni kör fast, ring mig. Jag är ett bättre bollplank än Kim. Vi på DollarStore har kollektivavtal ända in i kaklet, och jag har  varit ansluten till byggnadsfacket under min tid som byggnadsarbetare. Så bolla med mig. Jag förstår. Kvinnan står i centrum på DollarStore. Tror ni inte mig, besök oss.

Svårt med impulsivitet

Peter Ahlberg skriver också att han kan ha kan ha lite svårt att ”dra skiljelinjen mellan snickaren, entreprenören och Vd-rollen” och att hans impulsivitet kan vara till nackdel för honom:

”Och kanske i det här fallet även för passagerarna destination Pyongyang.”

Dagens ETC har vid upprepade tillfällen erbjudit Peter Ahlberg att kommentera både det ursprungliga nyhetsbrevet och misshandelsdomen. Han har avböjt men skriver i mejl att han inte föraktar kvinnor på något sätt och djupt ångrar att han slog ned den provanställde. Ahlberg menar också att misshandeln har sin bakgrund i 40 år lång konflikt.


Han avböjer Dagens ETC:s intervjuförfrågan med motiveringen: ”
”Jag ska först gå på ett "homeparty" med Fi, vad det nu är. Sedan kan jag höra av mig”, skriver Peter Ahlberg.