Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Det som barnen serveras i bamba bestäms av regelverk från EU

La Bamba. Helene Andersson och Sozan Sulaiman tar emot barnens tallrikar. Annika Ramm är köksmästare i  skolrestaurangen som fått namnet La Bamba.
La Bamba. Helene Andersson och Sozan Sulaiman tar emot barnens tallrikar. Annika Ramm är köksmästare i skolrestaurangen som fått namnet La Bamba. Bild: Bild: Hanna Strömbom

ETC Göteborg

Barnen slevar upp gott om köttfärssås, lägger en tomat bredvid på tallriken och häller upp mjölk i glaset på brickan. Bakom kulisserna, i bambaköket, bestämmer EU mycket om vad som hamnar på tallriken, och hur.

Barnen slevar upp gott om köttfärssås, lägger en tomat bredvid på tallriken och häller upp mjölk i glaset på brickan. Bakom kulisserna, i bambaköket, bestämmer EU mycket om vad som hamnar på tallriken, och hur.

Olika ekologiska mål och krav

”En regel som inte går att följa”

Vanligt bondförnuft

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln