Tre frågor.

2017-11-20 12:00
Hanna Strömbom.
Hanna Strömbom.

”Det känns fantastiskt roligt”

Tre frågor till Hanna Strömbom, Chefredaktör för dagstidningen ETC Göteborg, som har nominerats till Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Text.

Grattis till nomineringen! Hur känns det?

– Tack! Det känns fantastiskt roligt. Att dessutom nomineras i så fint sällskap – jag har varit glad hela dagen.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


I motiveringen nämns reportage, intervjuer och fler kultursidor än GP:s enda. Vad för sorts material är viktigast för ETC Göteborg att göra?

– Vi jobbar med en viktig blandning. Dels har vi mycket fokus på sociala frågor och miljö, men vi lägger också stor vikt vid lokalbevakning av politiska spörsmål i vår region. Det är en typ av journalistik som vi tyvärr ser allt mindre av i Sverige. Vi intervjuar också både väletablerade och mer okända men minst lika intressanta personer. Det pågår så mycket här omkring som är värt mer uppmärksamhet, och ibland måste man dessutom sätta ljus på goda krafter, inte bara på det som är dåligt.

Nu fyller ni snart sju månader och har redan nominerats till ett pris. Vad är nästa steg?

– Dels ser vi förstås fram emot kommande valår, och därtill har vi gjort en läsarundersökning som visar att våra läsare söker ett politiskt alternativ i lokalbevakningen. Redan rätt ute alltså. De önskar sig också mer rapportering om klimatfrågor, vinster i välfärden och sjukvård – och det gör vi så gärna. Den här halvårsgamla tidningsbäbisen springer redan.

Startade i april

Dagstidningen ETC Göteborg kommer ut varje dag från måndag till fredag. Det har den gjort sedan den 24 april i år.

Andra nominerade till Göteborgspriset i kategorin Text är Evin Ahmad för ”En dag ska jag bygga ett slott av pengar” och Arne Nilsson för ”Bög i folkhemmet”.