Hoppa till innehållet

Tre frågor

”Det handlar om att göra saker tillsammans”

Dagens ETC.

Tre frågor till Stefan Sundström som spelar på ETC:s stora valfest på Kulturhuset i Stockholm lördag 3 september.

Snart är det dags för valfest med ETC och du ska spela. Hur känns det?

– Det känns väldigt bra. Man blir lite förtvivlad av valrörelsen, det är så mycket signalpolitik också från vänster. ETC är ett undantag, parlamentet är inte allt utan det handlar om att göra saker tillsammans med grannar och sätta upp solceller och sådant. Det tror jag i längden har mer betydelse än vad ­några jävla idioter säger på tv.

Vad är den viktigaste ­frågan inför valet tycker du?

– Omställningen till ett hållbart system vad gäller transporter, energi och allting. Det är ett prekärt läge och pandemin var en generalrepetition. Men det finns inget intresse från politikerna. Jag känner mig jävligt trött på hur allt har blivit så trumpifierat. Högern kör ut en massa lögner och sen bara pumpar man på. Och på Twitter är det en skitstorm, som den här tunnelbanegrejen med SD. Man reagerar hela tiden på deras utspel istället och blir upptagen av att tycka att SD är rasister, istället för att titta på de problem som de vill dölja i det här valet.

Hur tror du att det kommer gå i valet, då?

– Jag vet inte, men oavsett hur det går så är det viktiga att organisera underifrån. Att lita på att Nooshi Dadgostar eller Märta Stenevi ska fixa det här åt oss, det funkar inte.

ETC:s stora valfest 

Hålls på Kulturhuset i Stockholm lördag den 3 september. l Det blir en heldag med debatter, intervjuer, humor och musik. l Biljetter köper du på www.etc.se/valfest

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00