Inrikes

Deras klasser läggs ner när friskolan öppnar

”Vi bor nära och har aktivt valt Skytteholmsskolan. Vi vill att barnen ska gå i en bra kommunal skola”, säger Katarina Gröndahl. Här tillsammans med Björn 9 år, Staffan 5 år, och pappa Joacim. 
”Vi bor nära och har aktivt valt Skytteholmsskolan. Vi vill att barnen ska gå i en bra kommunal skola”, säger Katarina Gröndahl. Här tillsammans med Björn 9 år, Staffan 5 år, och pappa Joacim.  Bild: Bild: Privat

Dagens ETC. Det händer i allt fler kommuner. En friskola etablerar sig och kommunala skolor tvingas skära ner. I förra veckan fick eleverna på Skytteholmsskolan i Solna besked om att mellan- och högstadiet läggs ner.

– Jag har inte haft Internationella engelska skolan som alternativ innan, men ställde mitt barn i kö i någon slags panik, sägerKatarina Gröndahl som är förälder till ett barn som går i tredje klass på Skytteholmsskolan.

Solna stad har ett överskott på 500 skolplatser. Konsekvensen: mellan- och högstadiet på kommunala Skytteholmsskolan läggs ner. Eleverna från mellanstadiet kommer flyttas till Råsundaskolan och högstadiet till Råsunda centralskola. Det meddelade kommunen i slutet av förra veckan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser