Hoppa till innehållet

Inrikes

Carina Bergfeldt riskerar anmälan – efter Bindefelds barnbeställning

Micael Bindefeld och maken Nicklas Sigurdsson gästar Carina Bergfeldt i kvällen program för att prata om sökandet efter en ägdonator och surrogatmamma.

Micael Bindefeld och maken Nicklas Sigurdsson gästar Carina Bergfeldt i kvällen program för att prata om sökandet efter en ägdonator och surrogatmamma.

Bild: Annika Berglund /Monkberry/SVT

Dagens ETC

Bra längd, inga sjukdomar och bollsinne. Det var genetiska egenskaper som festfixaren Micael Bindefeld och hans partner letade efter på ”en lång lista” när de valde äggdonator och surrogatmamma. Det berättar de i kvällens avsnitt av talkshowen Carina Bergfeldt. Det var också viktigt att det var ”en judisk flicka”.

– Haveri, säger Clara Berglund på Sveriges kvinnoorganisationer.

”Vad var det ni ville ha?” Det frågar Carina Bergfeldt i klippet från det ännu inte sända säsongsavslutningen av hennes talkshow. ”Vi hade faktiskt en ganska lång lista”, svarar Micael Bindefelds man Nicklas. Micael Bindefeld själv beskriver hur de kunde få reda på alla möjliga genetiska egenskaper, som bollsinne och musikalitet. Gästerna och Carina Bergfeldt skrattar åt att just bollsinnet var viktigt eftersom kändisparet själva ”springer när bollen kommer”. Paret landar sedan i att det viktigaste var ”någorlunda bra längd och sjukdomshistoria” och att de letade aktivt efter en ”judisk flicka” eftersom judiskhet ärvs på mödernet. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser