Corona

C och L sänker förslag som kan skydda personal mot coronaviruset

”Det är ganska chockerande att de landar i ett beslut som uppvisar ett sådant klassförakt”, säger Vänsterpartiets Ali Esbati.
”Det är ganska chockerande att de landar i ett beslut som uppvisar ett sådant klassförakt”, säger Vänsterpartiets Ali Esbati. Bild: Foto: TT/Jonas Ekströmer/TT, TT/Pontus Lundahl

Dagens ETC. Mitt i brinnande coronakris har nu Centern och Liberalerna beslutat att gå samman med M, KD och SD för att sänka ett regeringsförslag med syfte att rädda liv på svenska arbetsplatser genom att stärka skyddsombudens befogenheter.

– Chockerande, säger Vänsterpartiets Ali Esbati.

Nu rasar Vänsterpartiet mot att Liberalerna och Centern gör gemensam sak med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna och fäller regeringens förslag om utökade befogenheter för de regionala skyddsombuden.

– Det är ganska chockerande att de landar i ett beslut som uppvisar ett sådant klassförakt, inte minst i de här tiderna när det har blivit så tydligt vilken viktig roll de regionala skyddsombuden har, säger Ali Esbati, Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiske talesperson.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser