Hoppa till innehållet

Bostad

”Bygg billiga hyresrätter”

– I slutet av Mehmet Kaplans tid som bostadsminister startades en kontinuerlig dialog mellan finansministern och bostadsministern och jag hoppas att Peter Eriksson tar vid där den slutade, säger Marie Linder, på Hyresgästföreningen.
– I slutet av Mehmet Kaplans tid som bostadsminister startades en kontinuerlig dialog mellan finansministern och bostadsministern och jag hoppas att Peter Eriksson tar vid där den slutade, säger Marie Linder, på Hyresgästföreningen. Bild: Bild: TT

Dagens ETC

Peter Eriksson (MP) tar över efter Mehmet Kaplan som bostadsminister. Och det är bara att kavla upp ärmarna och börja jobba. Under de närmaste åren måste det byggas så många nya bostäder att det kan liknas vid ett nytt miljonprogram. – Det finns hundra saker att göra inom bostadspolitiken, säger Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen.

Marie Linder beskriver bostadsbristen och situationen på bostadsmarknaden som en av de allvarligaste Sverige har sett. Siffror från SCB och Boverket stödjer den uppfattningen. Sveriges befolkning förväntas öka med 300 000 människor de närmaste två åren och inom sju år ska vi bli en miljon fler svenskar. Boverket skrev efter befolkningsprognosen 2015 upp sin bostadsprognos till 2025 ordentligt och meddelade att det behövdes 700 000 bostäder. Fler uppskrivningar kan det bli, enligt analytikern Hans-Åke Palmgren.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln