Hoppa till innehållet

Reportage

"Att handla mat känns avlägset"

Frilansjournalisten Andreas  Jakobsson hämtar merparten av  sin mat från containrar  bakom matbutiker.
Frilansjournalisten Andreas Jakobsson hämtar merparten av sin mat från containrar bakom matbutiker. Bild: Bild: Privat

ETC Uppsala.

I mer än tre år har frilansjournalisten Andreas Jakobsson hämtat merparten av sin mat ur butikernas sopcontainrar. En spännande skattjakt, ett sätt att drastiskt sänka matkostnaderna, men också en protest mot det enorma matsvinnet i samhället. Det här är en rapport från en dumpstringsrunda i Uppsala.

Ingrid hämtar upp mig vid 21 på kvällen och vi åker genom ett lätt snöfall och senvintermörkret till en av Uppsalas yttre stadsdelar. Det är fredagskväll och fortfarande en del folk i rörelse. Några fotgängare kryssar genom centrumet, ett par bilar med människor i och utanför på en parkering.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln