Hoppa till innehållet

Skolan

Lämnar lärarfack efter 25 år – för friskolelobbyn

Andreas Mörck lämnar fackliga arbetet hos Sveriges Lärare för att börja på friskolornas nybildade arbetsgivarorganisation Almega utbildning.

Andreas Mörck lämnar fackliga arbetet hos Sveriges Lärare för att börja på friskolornas nybildade arbetsgivarorganisation Almega utbildning.

Bild: Friskolornas riksförbund, Shutterstock, Sveriges Lärare (montage)

Dagens ETC

Andreas Mörck lämnar 25 år som lärarfacklig tjänsteman och tillträder som ny förbundsdirektör för friskolornas nybildade arbetsgivar- och branschförbund. Själv säger han att han kunnat företräda medlemmarnas intressen även om han privat är för att aktiebolag driver friskolor. Något som inte alla lärare håller med om.

– Om man gått från att jobba mot att aktiebolag ska driva friskolor till att plötsligt försvara det, då har man inte varit grundad i frågan, säger rektorn och debattören Linnea Lindquist.

Det var i maj som Andreas Mörck lämnade fackförbundet Sveriges lärare efter 25 år som lärarfacklig tjänsteman, senast som kanslichef – för att ta sig till arbetsgivarsidan. I september axlar han rollen som ny förbundsdirektör för friskolornas nybildade arbetsgivar- och branschförbund Almega utbildning.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

Populärt val: 3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.