Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

”Allt bara kraschade”

"Att plocka ur diskmaskinen blev ett projekt. Jag gick upp och gjorde det, men när jag var klar gick jag och la mig för att sova igen”, säger Malin Landberg som drabbades av utmattningssyndrom 2013. Personen på bilden har inget med artikeln att göra.
"Att plocka ur diskmaskinen blev ett projekt. Jag gick upp och gjorde det, men när jag var klar gick jag och la mig för att sova igen”, säger Malin Landberg som drabbades av utmattningssyndrom 2013. Personen på bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Bild: Jessica Gow/TT

ETC Stockholm

Allt fler unga kvinnor bränner ut sig. Mellan åren 2010 och 2014 mer än fördubblades antalet stressrelaterade pågående sjukfall i Stockholms län för kvinnor 20–39 år. En av alla drabbade är läraren Malin Landberg. – All energi försvann ur kroppen. Att gå med barnen till skolan, en promenad på 700 meter, och sedan hem igen var nästan övermäktigt, berättar hon.

I november 2013 slocknade allt för Malin Landberg från Älvsjö. 36 år gammal sjukskrevs hon för utmattningssyndrom. De första tecknen på att något inte stod rätt till kom ett drygt år tidigare.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln