Hoppa till innehållet

ABF

ABF bryter policy – bjuder in SD

SD:s riksdagsledamot Ann-Christine From Utterstedt är inbjuden till ABF-huset för att delta i en panel under en stor konferens.

SD:s riksdagsledamot Ann-Christine From Utterstedt är inbjuden till ABF-huset för att delta i en panel under en stor konferens.

Bild: Sofie Axelsson, Henrik Montgomery/TT, Press (montage)

Dagens ETC.

ABF Stockholm välkomnar nu Sverigedemokraterna till ett panelsamtal efter att ha portat dem i ett decennium. Enligt röster på insidan signalerar beslutet en kommande större förändring gällande synen på SD, någonting som väcker oro.

– Vi vill på ett ansvarsfullt sätt bjuda in dem vid ett enskilt tillfälle för en rimlig debatt, svarar Calle Nathanson, som sitter i ledningsgruppen för ABF Stockholm.

Arbetarnas bildningsförbund, ABF, är tydliga med att deras värdegrund är i direkt opposition med sverigedemokratisk politik. På sin sajt skriver man att det är oförenligt att representera ABF och ta ställning för SD. Sedan 2014 finns det även ett styrelsebeslut att partiet inte får hyra lokaler av eller medverka i arrangemang hos ABF Stockholm – förbundets överlägset största avdelning. Det är detta som man nu bryter genom att låta en SD-topp delta i en konferens.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00