Hoppa till innehållet

Utrikes

Nytt #metoo-upprop från EU-anställda: ”Något är fel med systemet”

Jeanne Ponte är en av initiativtagarna till bloggen #MeTooEP, där anställda från europaparlamentet anonymt vittnar om sexuella ofredanden och trakasserier de ska ha utsatts för på sin arbetsplats.
Jeanne Ponte är en av initiativtagarna till bloggen #MeTooEP, där anställda från europaparlamentet anonymt vittnar om sexuella ofredanden och trakasserier de ska ha utsatts för på sin arbetsplats. Bild: Bild: Privat och Fredrik Persson/TT

Dagens ETC.

Anställda inom Europaparlamentet vittnar om maktmissbruk och sexuella trakasserier som inte tas på allvar. Nu lanseras därför bloggen #MeTooEP där de anonyma vittnesmålen om övergrepp strömmar in. Visselblåsaren Jeanne Ponte har själv vittnat om övergreppen: ”En assistent, som jag, kan förlora sitt jobb från den ena dagen till den andra”, säger hon till Dagens ETC.

I tisdags lanserades bloggen #MeTooEP, i vilken anställda från Europaparlamentet anonymt vittnar om sexuella ofredanden och trakasserier de ska ha utsatts för på sin arbetsplats. De anställda bakom initiativet skriver att de kräver ett fullständigt genomförande av Europaparlamentets resolution mot sexuella övergrepp och trakasserier i EU, som röstades igenom av parlamentet för ett år sedan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser