Hoppa till innehållet

Hälsa

Britter kan få betala salt- och sockerskatt

En ny rapport, framtagen för att  forma Storbritanniens framtida livsmedelsstrategi, föreslår en ny beskattning på salt och socker.
En ny rapport, framtagen för att forma Storbritanniens framtida livsmedelsstrategi, föreslår en ny beskattning på salt och socker. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC

En ny utredning om livsmedelsstrategin skapar rubriker i Storbritannien och utredaren hoppas att regeringen ska införa nya avgifter på salt och socker i mat. Utredaren har gott hopp om förslaget i det egna landet, men i Sverige möts förslaget med försiktighet.

Nyligen släpptes en rapport med förslag som är tänkta att forma Storbritanniens framtida livsmedelsstrategi. Rapporten, som skrevs på uppdrag av landets regering, hade som fokus att framtidens brittiska livsmedel ska vara hållbara, både för folkhälsan och för klimatet. Många av förslagen handlar således om jordbruket, exempelvis vill rapportförfattarna att fem till åtta procent av mark som idag används för jordbruk bör tas ur bruk för att minska på utsläpp och för att nå regeringens mål om att skydda 30 procent av brittisk mark till 2030.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln