Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Här blir matsvinn till gourmeträtter

När Retaste invigdes förra veckan var det celebra gäster som tog plats runt bordet; däribland kronprinsessan Victoria, konsumentminister Per Bolund (MP) och författaren och programledaren Lotta Lundgren.
När Retaste invigdes förra veckan var det celebra gäster som tog plats runt bordet; däribland kronprinsessan Victoria, konsumentminister Per Bolund (MP) och författaren och programledaren Lotta Lundgren. Bild: Bild: Lorenzo Guida

Dagens ETC.

Nyligen slog portarna upp till popup-restaurangen Retaste, som tillverkar lyxiga rätter av mat som annars hade gått till spillo. ”Det här har varit en dröm länge”, säger initiativtagaren och kocken Paul Svensson.

”Ett nytt koncept som kommer att bli de förlorade smakupplevelsernas mecka.” Så beskrivs den nyligen öppnade pop up-restaurangen Retaste i ett pressmeddelande som skickades ut inför invigningen i förra veckan. Restaurangen huserar i en designstudio på Södermalm i Stockholm och här görs all mat och dryck av räddade råvaror från livsmedelsbutiker.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00