”Om matsystemet blir mer cirkulärt kan vi minska matens miljöpåverkan”, säger kemiprofessorn Francisco Vilaplana.
Bild: PressbildDagens ETC
Idag går en hel del rester från olika livsmedel till spillo, både i hushållen och inom industrin. Det vill kemiforskaren Francisco Vilaplana ändra på. Han tittar på hur exempelvis grönsaksskal, vetekli och fruktkött kan bli till ny fiberrik mat.
Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 29 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Text
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.
Detta kanske också intresserar dig
Hoppet växer efter regeringens giftbesked
Subventionerad kollektivtrafik trendar i EU – men inte i Sverige
Larmet: ”Exempellöst” värmerekord i Arktis
EU-parlamentarikern Jörgen Warborn anmäls för jäv
Sveriges utsläpp ökar – svårt att nå klimatmålen