Hoppa till innehållet

Gröna frågan

Är det riskfritt att äta potatis med skal?

Bild: Shutterstock

Dagens ETC

För 20 år sedan talades och skrevs det mycket om besprutningen av potatis och grönsaker med växtgifter, men hur ser det ut idag? undrar läsaren.

Fråga: 

Hej! För 20 år sedan talades och skrevs det mycket om besprutningen av potatis och grönsaker med växtgifter. Nu hör man aldrig talas om det och på restaurang får man ju inte något annat än potatis med skalet kvar. Har det skett en revolution inom jordbruket, så att man klarar sig utan gifter? Eller finns det några grödor som vi fortsatt bör vara noga med att skölja och skala?

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln