Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Nu kan du hyra ETC solpark

ETC Solpark

Solparken i Katrineholm är inte bara en inspirationspark för allmänheten, med solceller, ekobygg, odling, café och konst. Dessutom kan företag, föreningar och privatpersoner hyra parken för möte, fest eller konferens.

ETC-koncernen har en rad företag, ett av dem är ETC Omställningsakademin. Jim Berg, projektledare för ETC Omställningsakademin ser en trend, att allt fler väljer att förlägga möten i solparken i Katrineholm. Från att konceptet började provas för snart ett år sedan, har det snabbt blivit allt mer populärt. – Den här våren har det varit full rulle! Till exempel kommunala bostadsbolag som har haft heldagar om byggteknik, energisystem och solceller. Arkitektfirmor som tilltalas av att bygga i trä. Energirådgivare inom det offentliga som vill förstå energiomställningen och ta del av all kunskap vi har, förklarar Jim Berg.

Läs mer om hur du hyr ETC Solpark

Varför väljer de att ha möten i solparken?

– En gemensam nämnare är att de söker hopp, inspiration och en kickstart. Många pratar om de här frågorna. Om man gör det i våra lokaler går allt att ta på. Vi bygger solceller, vi bygger plusenergihus i trä och odlar klimatsmart. Det blir något annat än en konferens där man bara pratar, att kunna se allt på plats. – Responsen har varit helt fantastisk! De som förlagt sina möten här berättar att det gett dem energi och en känsla av hopp – att verklig omställning är möjlig, baserad på den teknik och de pengar som finns idag. Det som står i vägen är framför allt vilja och driv, här visar vi att det är möjligt att ställa om här och nu. Människor blir väldigt inspirerade av det!

Konferens i ETC Solpark
Nätverksfrukost i ETC Solpark om klimatsmart arkitektur och energi.

Omställningsakademin är ett konferens- och möteskoncept för inspiration, hopp och kraft i omställningsfrågor. – Man kan boka våra föreläsare som en del av en större konferens, en rundresa eller 1–2 dagar med lunch, frukost och middag. Det kan vara ett kortare kvällsevent, ja, det kan vara väldigt olika.

Kapacitet för ”omställningsfabrik”

Omställningsakademin håller i uthyrningen av ETC Solpark i Katrineholm, och Jim Berg hoppas att det är en verksamhet som på sikt skalas upp rejält. – På längre sikt skulle vi vilja vi bygga ett hotell här i solparken, så att vi har kapacitet för stora konferenser, bli en typ av omställningsfabrik. Jag tror faktiskt att det skulle göra skillnad om många fler stora företag och offentliga verksamheter tar till sig detta, att klimatomställningen är konkret och att det bara är att sätta igång. Redan nu ser Jim Berg att Omställningsakademin gör skillnad. – Vi ser att de som anlitar oss anammar det vi pratar om, som till exempel att börja bygga i passivhus-teknik. Kommuner börjar ställa högre klimatkrav för markanvisningar när de ska bygga nytt, när de sett vad vi för fram som det enda rimliga.

Jim Berg menar att omställning handlar både om individens möjlighet att agera och det strukturella perspektivet. – Om vi tar hit företag, organisationer och det offentliga så angriper vi på alla håll. Individen kommer därifrån med verktyg. Det blir lättare att försöka förändra där man bor, till exempel i en bostadsförening. Alla de små sakerna är ringar på vattnet av insikter och kunskap om klimataktion. Det blir väldigt konkret.

Möjlighet till kunskapsboost

De föreläsare som ETC Omställning samlar är några av Sveriges mest erfarna i sina ämnen. Både genom sin utbildning och praktiska erfarenhet av att gå före, prova, lära sig – och förflytta gränser. – Kanske låter ordet akademi lite torrt. Men vi tänker att en akademisk ingång är bra, något som har tyngd i att det är vetenskapligt belagt. Men vill man inte ha den kunskaps-boosten kan man också hyra vår solpark för ett möte helt i egen regi. Vi har bra lokaler med all mötesteknik och service, och bara genom att uppleva parken kan man få många goda idéer för omställning.

Kontakta oss för att få mer information om våra lokaler, och hur vi kan hjälpa dig utifrån dina behov och önskemål.