Hoppa till innehållet

Ultraprocessad mat kan leda till tidigare död

Dagens ETC

|

Korv, kolsyrad dryck och annan ultraprocessad mat kan öka risken för att dö i förtid. Det visar en studie som gjorts i åtta länder, bland dem USA och Storbritannien. Där står ultraprocessad mat för mer än hälften av kaloriintaget. 14 procent av tidiga dödsfall i nämnda länder kan kopplas till kosten. Kritiker invänder dock att studier av den här typen ger begränsad kunskap, skriver BBC.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser