Från hopp till handling.

2020-01-28 12:22
Puffetikett
Info om ETC

En helt vanlig morgon med Johan Ehrenberg

Att läsa digitalt i plattan går bra, även om det inte riktigt är samma nöje som när en sida vänds till en annan värld.

Så är det måndag, veckans mörkaste dag.

Jag stiger upp sent, kokar kaffet och tar fram ETC-plattan och slår på. Vad var det för lösenord nu? Javisst ja. Och så är läsningen igång i vår egen app.

Sidorna ser ut som sidor ska göra. Jag trycker på artikeln om hur helsingborgarna stoppade utförsäljningen av elnätet. Den går upp fort i läsläge och lika fort tillbaka till sidan när jag är klar.

Nästa uppslag. Och nästa.

Jag förstorar med två fingrar när texterna är korta precis som jag innan lutat mig närmare tidningspapperet för att läsa notisen. Men annars går det fortare att läsa det viktiga i läsläget.

Plattan är inte stor, men den rymmer ett uppslag som gör det lätt att få överblick.

Enda nackdelen jag hittar är den roliga tecknade serien som inte kommer i läsläge. Jag söker mig framåt ruta för ruta istället. 30 minuter får tidningen denna måndagsmorgon. Sedan tar jag fram andra morgontidningar i samma platta, ja, jag läser tre olika varje dag.

Det går fortare att hoppa över det jag vet är ointressant, men kräver samtidigt mer uppmärksamhet så jag inte missar det jag tror jag behöver veta.

Att läsa digitalt i plattan går bra, även om det inte riktigt är samma nöje som när en sida vänds till en annan värld.

Men en ny vana föds.

På fredag blir det ändå papper. En gång i veckan. Resten digitalt för min del. Och snart kan alla prenumeranter välja fritt om det är tisdag, onsdag, torsdag eller fredag man vill ha på papper – om man vill ha något på papper.

Kanske borde redaktionen stoppa in lite prasselljud i appen.