INFO OM ETC.

2019-01-23 08:45
Puffetikett
Info om ETC

Folkets Presstöd fortsätter

Idag är det över 700 personer som är med och skapar det alternativa presstödet som gör det möjligt för ETC att både nå ut till fler och samtidigt anlita fler skribenter som tar fram material vi annars har svårt att klara ekonomiskt.

Här är några av de viktiga insatserna de första två månaderna i Dagens ETC och Nyhetsmagasinet ETC. Mer kommer. Ja, även mer speciella lösningar för att läsa våra tidningar digitalt.

PS. Alla våra satsningar klimatkompenseras med solceller och biokol.

Vill du vara med och göra Folkets Presstöd ännu större? Varje månadssumma är ett vitigt steg på vägen mot en bred oberoende radikal berättelse om Sverige och världen.

Anmäl dig här.

Du kan också sända in engångsummor på BG 675-0855 eller med swish till nummer 123 508 75 49.

 

Gröna och gula västar mot Macron och för Klimatet

Dagens ETC 12 december: Världens blickar har de senaste veckorna riktats mot de våldsamma kravallerna i Frankrikes huvudstad. Men i en annan del av Paris krokade de gula västarna arm med de gröna i en fredlig marsch för klimatet. Dagens ETC:s Emma Sofia Dedorson var på plats.

Läs här...

 

De trappar upp kriget mot journalistiken

Dagens ETC 31 december: Utan fria medier finns det ingen demokrati. Oroväck- ande nog har flera länder i Europa backat i sin pressfrihet under 2018. Dagens ETC:s Joakim Medin möter journalister och pressfrihetsförsvarare i Ungern, Polen och Slovakien.

Läs här...

 

”Bolsonaro hade aldrig kunnat bli vald utan arbetarpartiets svek”

Dagens ETC 7 januari: För många fattiga, svarta och kvinnor var rösten på Bra- siliens nya högerextreme president Bolsonaro egentligen inte en röst på honom, utan mot Arbetarpartiet (PT). ”De svek oss”, säger arbetslösa Beto Alves. Gunnar Wesslén rapporterade från ett splittrat Brasilien.

Läs här...

 

Här är demokraterna som kan utmana Donald Trump

Dagens ETC 28 december: Joe Biden, Bernie Sanders, Kamala Harris eller någon helt annan? Efter årsskiftet börjar kampen om att bli Demokraternas kandidat mot Trump i presidentvalet 2020. Frågan är hur energin inom den amerikanska vänstern kommer att påverka primärvalen. Jonas Cullberg är på plats i USA.

Läs här...

 

Hållbarhet prioriteras högt i Seychellerna

Dagens ETC 9 januari: Återplantering av skog, rehabilitering av havssköld- paddor och förbud mot plastflaskor. Seychellerna är ett tropiskt paradis och så vill både politiker och invånare att det förblir. Dagens ETC:s Johan Augustin har besökt ö-nationen i Indiska oceanen där de gröna projekten avlöser varandra.

Läs här...

 

”Vi visar världen att det finns ett motstånd”

Dagens ETC 11 december: Att rädda världen är ingen enkel uppgift, men 37 svens- ka klimataktivister gjorde sitt bästa försök i helgen. Dagens ETC:s Gustav Gelin följde med aktivisterna på den långa färden i en skogsklädd buss från Stockholm till Katowice – och tillbaka.

Läs här...

 

Flyktingar fast i Moria

Dagens ETC 4 januari: När flyktingvågen sköljde in över Lesbos 2015 upprät- tades ett transitläger i det gamla kvinnofängelset Moria. Men efter avtalet mellan EU och Turkiet sitter flyktingarna fast på ön och bor i månader eller till och med år
i lägret som nu är ett förvar. Dagens ETC rapporterar inifrån det överfyllda lägret som kritiserats av UNHCR och som lokala myndigheter velat stänga för att det är ett hot mot folkhälsan.

Läs mer...

 

Dutertes drogkrig

Nyhetsmagasinet ETC #76: I juni 2016 förklarade Filippinernas nytillträdde pre- sident Rodrigo Duterte krig mot knarket. Två år senare har en bra bit över 30 000 missbrukare och langare slagits eller skjutits ihjäl i något som allt mer börjar likna en utrensning av fattiga. ETC besökte Filippinerna.

Läs mer...

 

Förändringsvindar på Kuba

Nyhetsmagasinet ETC #79: Sakta men säkert sveper förändringens vindar över Kuba. För ETC:s räkning besökte Lars Palmgren ett Kuba där ett nytt förslag till konstitution nyligen lagts fram – som befolkningen bjudits in att tycka till om (från Nyhetsmagasinet ETC nr 79 s 22–37).

Läs mer...