Folkets Presstöd.

2018-10-16 09:47
Johan Ehrenberg.
Johan Ehrenberg.
Puffetikett
Dagens ETC

Folkets Presstöd är igång

En radikal och kritisk morgontidning kommer aldrig långsiktigt kunna finansieras genom statliga presstöd eller annonser. Vi kan bara bygga framtiden på våra läsare.

I början av oktober startade vi ”Folkets presstöd”. Alltså en insamling från läsare för att finansiera utveckling och spridning av Dagens ETC i första hand.

Redan under de första åtta dagarma fick vi in 260 000 kr, en fantastisk summa som gör att vi kan öka vår bevakning.

Snart kommer de första större reportagen och artiklarna som finansieras av detta.

Våra nya berättelser från Filippinerna.

Och ett avslöjande om Sverige största miljöbov, ett företag i en bil, nära dig.

Kommande vecka ska vi sända ut ett brev via tidningen där läsare kan registrera sig för ett månadsstöd (vilket många velat ha istället för engångssummor).

Målet är förstås att kunna ha ett så lågt prenumerationspris att alla ska kunna välja Dagens ETC istället för en borgerlig morgontidning, medan de som kan samtidigt är med och finansierar journalistiken, vilken i sig är själva målet med att ge ut en rödgrön röst i detta blåa hav av mediehus.

En radikal och kritisk morgontidning kommer aldrig långsiktigt kunna finansieras genom statliga presstöd eller annonser (de flesta annonsörer gillar inte vår hårda klimataktivism till exempel…). Vi kan bara bygga framtiden på våra läsare, precis som vi hoppas de bygga ett motstånd på det Dagens ETC kan berätta.

Vi planerar också en stor klimatspecial senare i höst och mer rörligt och ljudligt material för prenumeranter.

Vill du hjälpa oss så tryck här och använd kontokortsbetalning.
Annars finns BG 675-0855 och Swish 1235087549.

Tack på förhand.