INFO OM ETC.

2018-12-06 11:41
Puffetikett
Dagens ETC

Det är du som gör Dagens ETC möjlig

Förra veckan skickade vi ett brev till alla som läst Dagens ETC och berättade att inflödet till Folkets presstöd – det enda vi kan lita på – hade avstannat. Det som gick så fort och bra blev plötsligt en bäck istället för en flod.

Vi var oroliga och frågade om vi gjorde något fel. Och gissa vilket fantastiskt svar vi fick. Nu har vår grundare, Johan Ehrenberg, svarat på över ettusen personliga mejl (han skriver fort) och den här satsningen är igång igen. Antalet anmälda har ökat till 490 på bara några dagar, totalsumman inför nästa år är nu uppe i 1,1 miljoner kronor.

Stödet går till journalistik och skydd mot nya myndighetsbeslut som inte får överklagas.

Vi kan bevaka, ha samtal och berätta om de positiva exemplen, inte bara följa nyhetsflödet av elände som annan medielogik satsar på. Vi kan tillsammans med läsare skapa alternativ och berätta om den.

Folkets presstöd (ganska korkat namn, kanske borde nog heta ”Läsarnas presstöd” så man snabbt förstår vad det är) handlar i grunden om att motmakt aldrig kan finansieras av makten. Beroendet av presstöd och andra aktörer som har en farlig makt över det fria ordet, måste minimeras.

Men också om solidaritet. Vår tidning ska ha en prenumerationskostnad så även en fattig pensionär i detta nya usla pensionssystem ska kunna ha råd med den. Eller en ung student.

Anmäl dig här.

Du kan också sända in engångsummor på BG 675-0855 eller med swish till nummer 123 508 75 49.