Hoppa till innehållet

Reportage

Vem ska äta framtidens mat?

Till innehåll
Bild: Solar Foods (montage)

ETC nyhetsmagasin.

Nu kan vi göra mat av el, luft och bakterier. Men vem bestämmer vem som ska äta den?

Världens första odlade kött skulle äntligen offentliggöras. Efter decennier av forskning och åratal av medierykten kunde den nederländske forskaren Mark Post presentera en hamburgare – gjord på stamceller som tagits från en ko och vuxit fram i ett labb.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs nyhetsmagasinet digitalt en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00