Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Presentation av ETC Torp

ETC Torp

Kalla det torp eller kalla det villa, vilket du vill. Det är en klimatsmart lösning för ett byggande med minimala utsläpp.

Varje hus är likadant. En nedervåning och en halv ovanvåning. Två badrum och en energivägg där all teknik är samlad. Varje hus har tak mot öster/väster för maximal solelsproduktion. 


Vi jobbar med foamglasgrund utan cement och andra belastande material. Husen byggs i trä. Men inte i massivträ utan i lätta masonitbalkar, ett system som minskar kraftigt på användandet av material samtidigt som det skapar ännu bättre isolering med träfiber som bas.


Vi använder en unik energilösning där vi fyller taken och gör varje ETC Torp till del i ETC el:s solcellsproduktion. Som boende kan du hyra de solceller du behöver för egen användning, resten av elen skickar vi vidare till andra ETC el kunder. Varje hus kommer producera dubbelt så mycket el som det egna huset behöver. Vi gör solel till varann!

Ett tillagt växthus ger fantastiska möjligheter att odla. (Kanske med vår näringslösning eller egenproducerad ETC Bokashi?). Elbilsladdare som du äger men som också grannar kan hyra in sig på (om du vill erbjuda den tjänsten) och en extremt låg energianvändning genom vår isolering, vattenåtervinning och solteknik.

Det är ETC Torp.


Varje hus beräknas kosta 3 miljoner kronor (inkl moms). Installation är exklusive vatten och avlopp. För dig som vill minska kostnaderna och har möjligheten kan du ta bort stora delar av kostnaderna genom att bygga själv eller välja bort enheter så som ena toaletten eller växthuset. Huset levereras i sektioner för snabb montering. Det vi behöver är en gjord grusgrund, resten sätts upp utan cement och förstörd mark. (Du behöver dock ha avlopp och elnät.) ETC Torp behöver ingen uppvärmning förutom det huset själv och de boende skapar.

Inga solceller? Nej det går inte. ETC Torp är ett projekt där ETC el finansierar solcellerna som ingår i taket. Du hyr det antal paneler du behöver. Du kan givetvis köpa ut alla solcellerna och äga dem själv om du vill det. Men enklast är att du hyr de solceller du behöver till din konsumtion.

Ritningar och övriga dokument finner du för nedladdning här.

Vill du veta mer eller köpa ditt eget hus

Mejla oss så kontaktar vi dig!

Kontakt
ETC Bygg
Box 4403
102 68 Stockholm
Organisationsnr. 556 854-1469
bygg@etc.se

 

Här nedan är en liten film från ETC Solpark i Katrineholm där vi testar olika material och byggtekniker. Det är även här vi har våra kurser för installation av solceller och hur man monterar ETC Torp.

ETC Bygg from ETC-tidningarna on Vimeo.

Ämnen i artikeln