Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Presentation av ETC Hyreshus

ETC Bygg

Vackra trähus med plats för ett blandat boende. Det är vår vision av husen som vi nu börjar bygga.

Det här är klimatsmarta trähus rakt igenom. Inga kompromisser. Bostäderna är hälsosamma och har hög komfort med frisk luft och jämn temperatur både sommar och vinter. Vi gör vår egen energi från hustaken och balkonger, den mesta uppvärmningen kommer från oss själva: husen är kraftigt isolerade i träfiber och har värmeväxling av den tysta ventilationsluften. Vi knyter ihop flera hus till ett gemensamt solcells­nät och vi sparar energi genom att husen har mycket låga förluster och återvinner varmvatten. Vi duschar med 90 procent lägre vattenförbrukning än slösande hus. Varmt vatten får vi från solen, ljus i gemensamma utrymmen från sol via fiber (ingen el), vi har plats för en damm med regnvatten och kanske någon vill se fiskar röra sig där.


I två år har vi jobbat med att ta fram planer, all teknik och alla riktningar, liksom alla förhandlingar med myndigheter. Det har varit ett drygt arbete med mycket omgörningar och detaljarbete. Tack vare ett stort stöd från Boverket (8 miljoner) kommer vi kunna utveckla energilösningar som är unika i all sin enkelhet. Våra lösningar blir också forskningsprojekt. Finansieringen är via allmänheten, alltså med din hjälp. Du kan spara direkt i våra hyreshus! 

Varje sparande har säkerhet i form av B-aktier i vårt publika bolag ETC Bygg AB. B-aktierna återköps till fast pris när du vill ta ut eller ändra ditt sparande. Avkastningen är 2019 satt till 2 procent.

Vårt mål är nu att snabbt crowdfunda för det första bygget i Västerås. Finansieringen kan ske på två sätt beroende på hur stor crowdfundingen blir. Budget är på totalt 30 miljoner kronor per hus. När ett hus är byggt belånas det i bank för att finansiera nästa hus. Alternativet är en engagerad bank redan från start där (30 miljoner är mycket pengar, men betydligt mindre än det vi på ETC redan crowdfundat för solceller i Sverige.)

ETC bygger hyreshus i Västerås, Växjö och Malmö. När du sparar i våra hyreshus är perspektivet minst tio års sparande (du har dock möjlighet till akut uttag med 6 månaders uppsägning). Avkastningen bestäms per år och är 2019 beslutad till 2 procent. Minsta summa att spara är 10000 kronor. Du kan också månadsspara i våra hyreshus. (minimisumma 1000 kr). Varje sparande har 6 månaders uppsägningstid. 

ETC hyreshus förändrar byggandet till klimatpositiva hyreshus i Sverige. Du gör en direkt insats för klimatsmart boende men också en insats för att förändra andra byggares hus.

Ritningar och övriga dokument finner du för nedladdning här.

Vill du spara i ETC Hyreshus - Anmäl dig här

Anmäl ditt sparande här

Jag är privatperson och vill spara i ETC hyreshus
Jag är ett företag eller organisation som vill spara i ETC hyreshus

Sparande i våra B-aktier omfattas inte av statlig insättningsgaranti. Säkerheten är våra hyreshus och solceller. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling.

Kontakt
ETC Bygg
Box 4403
102 68 Stockholm
Organisationsnr. 556 854-1469
bygg@etc.se

Ämnen i artikeln