Hoppa till innehållet

Mediestödet

Nu är det nära – får Dagens ETC stöd?

Dagens ETC

Senaste nytt om mediestödet är att vi ska få besked på måndag. När vi får veta så får också du veta direkt. Mer än någonsin känns Dagens ETC som ett gemensamt projekt. Eller känns och känns. Det är ett gemensamt projekt.

Varje månad under 2024 har Dagens ETC fått noll kronor i presstöd istället för två miljoner. Men vi har klarat det. Tack vare insamlingen. Tack vare att 800 personer valt att bli delägare. Det har inte bara räddat journalistiken utan också gett en mycket ljusare horisont för kommande satsningar. Det här är något oerhört och unikt på alla sätt. Vilken annan dagstidning skulle få samma stöd? Jag har nästan svårt att beskriva hur mycket kraft det här förmedlar till redaktionen. Men jag hoppas att du ser det genom våra artiklar. Vi har inte bromsat för en sekund. Tvärtom.

Men ja, det är allvarstider.


Dagens ETC behöver ditt stöd – så kan du hjälpa

Bli delägare genom b-aktier    
Skänk en peng till insamlingen.
✅ Ge bort en prenumeration

👉 Ja, jag vill ge stöd till Dagens ETC

Du kan också använda swish: 123 401 87 68 eller bankgiro: 817-89 23.


Beskedet på måndag formar framtiden, så är det. Jag vet redan att det blir mindre pengar än tidigare, ett tapp på allra minst fyra miljoner. Jag vet däremot inte om det blir ännu värre. Det kan faktiskt bli noll kronor, om vi blir utan både det så kalla övergångsstödet och det nya presstödet, som kallas redaktionsstöd.

Dagens ETC kommer att finnas kvar. 

Inget snack om den saken. Så är det bara. Du ska inte behöva känna oro över den saken. Men om det slutar med noll kronor måste vi göra stora förändringar. Hur stora de blir avgörs konkret av stödet som finns runt tidningen. Läsarna startade Dagens ETC, läsarna bestämmer fortsättningen.

Dagens ETC behövs ju mer än någonsin.

Vår journalistik står på ett nästan övertydligt sätt mot trollfabrikernas desinformation och borgerliga mediers opinionsbildning och nyhetsrapportering.

Förra veckan blev det 750 nya prenumeranter.

När jag skriver det här har precis 21 491 fått hem sin Dagens ETC, som etidning eller papperstidning. Rekord. Fler än någonsin.

Just för att vi kan göra vår journalistik – även om presstödet försvann i ett skandalöst glapp som redan dödat eller grovt skadeskjutit flera andra tidningar.

Du har hjälpt Dagens ETC genom den tuffa våren.

Det betyder så mycket.

Tack!

Nu väntar vi bara in det här sabla beskedet, sedan ska vi berätta för dig hur Dagens ETC går vidare med ambitionen att du, steg för steg, ska få en dagstidning som blir ännu mer ingripande, avslöjande, reflekterande och komplett. Kanske ber vi dig om mer hjälp än du redan gett oss. Jag hoppas i så fall du har förståelse för det.

Ämnen i artikeln