Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Klassiker i nyöversättning

ETC Medlem

IDe förtrycktas pedagogikutarbetar Paulo Freire en pedagogisk metodologi för frigörelse. Äntligen på svenska igen!

De förtrycktas pedagogik är en klassiker som används som kurslitteratur på ett stort antal universitet i hela världen. Den har satt sin prägel på pedagogiken även i Sverige. Ändå har boken inte funnits på svenska i över fyrtio år. Trinambais nyöversättning är den första som är gjort direkt från det portugisiska originalet till svenska. Med förord av Sven-Eric Liedman och Patricia Lorenzoni gör den Freires pedagogik tillgänglig för en ny generation lärare, studenter, folkbildare och andra som är intresserade av frigörande pedagogik.

I De förtrycktas pedagogik utarbetar Paulo Freire en pedagogisk metodologi för frigörelse. Hur vi kan utveckla en pedagogik där människor lär sig tillsammans som subjekt, utan den traditionella idén om en lärare som gör insättningar av kunskap i eleverna, löper som en röd tråd: att tillsammans problematisera i stället för att dominera. Genom att arbeta med medvetandegörande kan vi skapa frigörelse för de förtryckta i stället för den avhumanisering som traditionell utbildning innebär. Vi kan kämpa för ett utökat varande för alla.

Medlemserbjudande
Som medlem i ETC får du 10% rabatt vid köp i Trinambais webbutik: https://trinambai.se/forskning-och-idedebatt/ Använd rabattkoden etcmedlem2021. Du kan använda rabattkoden även för förlagets övriga böcker. Erbjudandet gäller till och med den 28 februari.

 

Ämnen i artikeln