Hoppa till innehållet

ETC Bygg

ETC Bygg startar husfabrik i Hultsfred

ETC Bygg

En solcellspark, klimatpositiva boenden – och nu en husfabrik. ETC satsar stort i Hultsfred.

I det gamla Hultsfreds Hus-området i Hultsfred håller ETC Bygg just nu på för fullt med att etablera en egen husfabrik. I fabriken kommer komponenter till ETC:s lägenhetshus och villor (som vi kallar för ETC Torp) att tillverkas.

– Förutom att producera komponenter till vår fastighetsproduktion hoppas vi etablera tillräckligt med batterikapacitet och solenergi runt fabriken för att vara en energi- och balanskraftaktör som hjälper till att stabilisera hela Hultsfreds kraftnät. Dessutom kommer energin för husproduktionen huvudsakligen komma från solen, säger Fredrik Fagerberg på ETC Bygg.

– Vi börjar med tillverkning för eget behov, men välkomnar förfrågningar från potentiella kunder och samarbetspartners som är intresserade av vad vi tror kommer vara de miljövänligaste biobaserade husstommarna på marknaden.

Satsningen på husfabriken i Hultsfred välkomnas också från lokalt politiskt håll.

– ETC:s satsning är ett lyckat exempel på vårt näringslivsarbete. Både relationen med befintliga företag och möjligheten att utvecklas inom vår kommun. ETC är dessutom ett företag som förespråkar samhörighet och gemenskap. Redan idag har de knutit kontakter med andra företag i vår kommun. Vi ser också fram emot fortsättningen av deras planer för byggnation på Herrstorpet, säger Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfred.

Ämnen i artikeln